Home Trainingen Wie zijn we Trainers Onze visie Nieuws Routebeschrijvingen Contact  
     
 

Onze visie op apporteertraining.

'Prestatie gerichte training met respect voor uw hond'.
Dat is één zin waarin onze aanpak kan worden samengevat.
Natuurlijk kan daar respect voor de baas aan worden toegevoegd. Zoveel bazen, zoveel honden en afgestemd op de combinatie van u beiden bieden wij u een trainingstraject aan waarmee u ook daadwerkelijk iets bereikt.

Het is mogelijk dat u uw hond de (apporteer)vaardigheden wilt bijbrengen die nodig zijn voor een weidelijke inzet tijdens de jacht. Of u wilt doelgericht trainen voor een succesvolle deelname aan het uitgebreide aanbod van KNJV jachthondenproeven, meervoudige apporteerproeven en clubdiplomadagen. Ervaren en goed onderlegde instructeurs, trainers en helpers staan klaar om de sportieve prestaties van u en uw hond op een hoger plan te brengen. We kiezen daarbij voor een aanpak die past bij het karakter en temperament van uw hond. De toegepaste trainingsmethode is dan ook per combinatie verschillend. Uitgangspunt is dat iedere aanpak moet leiden tot resultaat. Die resultaten bereiken we het beste door de hond op een positieve manier te laten leren. Op die wijze ontwikkelt de hond zelfvertrouwen en behoudt hij het voor een jachthond noodzakelijke eigen initiatief. Een goede (basis) gehoorzaamheid is natuurlijk absolute randvoorwaarde en daarom ook het beginpunt onze jachthondentraining.

Onze trainingen zijn allemaal breed van opzet. Succes begint bij een zeer goede basis en een behoedzame opbouw. Maar vanaf het allereerste begin kiezen we voor een aanpak die rekening houdt met de uitdagingen van een mogelijk vergevorderde toekomst. Terwijl doelbewust gewerkt wordt aan het voor de desbetreffende training gewenste eindniveau wordt in ruime variatie gewerkt aan de allround capaciteiten van uw hond. Diploma vereisten gelden bij onze trainingen als een goed einddoel maar werken nooit begrenzend.

Onze inzet is erop gericht om u maximaal te coachen bij het bereiken van uw trainingsdoel. U mag dus heel wat van ons verwachten. Omgekeerd zijn onze trainingen ook niet geheel vrijblijvend. Uw jachthond succesvol trainen voor welk doel dan ook vraagt vooral inzet van uzelf. Tijdens de lessen maar ook daarbuiten.Resultaat gerichte training met respect voor uw hond!